TALLER “ACOMPANYAR EN LA FRUSTRACIÓ ALS NOSTRES FILLS I FILLES” A CUBELLES.

5 RAONS PER DIR QUE NO…
30/12/2015
Mostrar tots

Avui he ofert el Taller de “Com Acompanyar als nostres fills i filles en la seva frustració: acompanyem o castiguem?”

Ha estat al centre educatiu Vora del Mar de Cubelles, i per a pares i mares amb fills de 5 a 9 anys. I hi han assistit un total de 16 mares i pares.

És important adonar-se que cada nen i nena té una forma diferent de gestionar les seves emocions, i per tant, una forma diferent de frustrar-se.

Sovint pensem que educar i acompanyar als nens i les nenes  és senzill.

Jo crec que no, que és tot un mèrit ser pare i mare. I que per ser-ho i fer un bon acompanyament no ens podem oblidar del què sentim els adults.

Vull dir; totes les actituds que tenen els teus fills i filles generen un impacte en l’adult. A vegades son positius (i te’ls menjaries a petons) i en altres… totalment el contrari, on t’ho planteges tot.

És vital que sapigueu que tant un sentiment com un altre és lícit. I acceptar i conèixer això és bàsic per gestionar diferents situacions.

Quan els adults prenem consciencia (ni que sigui en 5 segons) del què ens està passant i ens responsabilitzem, la gestió del succés amb l’altre, ja serà diferent.

Per tant, et proposo que cada cop que el teu fill o filla estigui en una situació complexe o s’estigui frustrant, paris durant 5 segons. Respiris. Te n’adonis de què t’està passant a tu,acceptis el què et sorgeix i al mateix temps valoris les necessitats del teu fill o filla… Amb tots aquests ingredients segur que pots atendre’t a tu, i atendre diferent a qui tens a davant.

Els adults ens hem de fer responsable del què ens passa i del què sentim, i també hem de procurar ser conscients de les necessitats dels nens i nenes. Ells encara no es poden responsabilitzar del què els hi passa… no en saben i estan creixent i aprenent.

El taller d’avui ha estat molt positiu: molt participatiu, amb moltes ganes de compartir, de treballar, de preguntar, de millorar…

Recordeu: 5 segons per aturar-nos, mirar-nos a nosaltres, valorar la situació i decidir com t’acciones.

M’agrada molt fer tallers ens centres educatius, ja que es barregen molts agents que procurem pels nens i nenes: comunitat educativa, família i terapeutes.

 

 

 

Helena Fortuny
Helena Fortuny
Terapeuta Gestalt Adults i Infantil.